Učešće na investicionoj konferenciji u Teheranu
Na poziv Ministarstva industrije, trgovine i rudarstva Irana učestvovali su kao specijalni gosti predsednik Ugovorne okružne Privredne komore Pirot i izvršni direktor Slobodne zone Pirot, Dr Dragan Kostić i pomoćnik izvršnog direktora za marketing Slobodne zone Pirot, Aleksandar Simonović.

Na konferenciji pod nazivom Investicioni izazovi i mogućnosti: Ključna uloga slobodnih zona i specijalnih ekonomskih zona, Dr Dragan Kostić prezentirao je uspešne primere slobodnih zona u svetu i Evropskoj uniji, predstavio Slobodnu zonu Pirot i proizvodne kompanije koje rade u njoj. Konferencija je organizovana uz podršku svetskog udruženja slobodnih zona Femoze i okupila je oko 450 gostiju iz 40 zemalja i sa ciljem razmene iskustava i unapređenja ekonomske saradnje sa Iranom.

Konferenciji su prisustvovali  ambasador Srbije u Iranu NJE Dragan Todorović, i direktor kompanije Grammer u Srbiji Pierluigi Ghione.

Tokom foruma održani su i B2B sastanci tokom koji su naši predstavnici održali više od 40 sastanaka i razgovarali sa privrednicima o mogućnostima i potencijalima za privrednu saradnju, kao i o pogodnostima koje donosi ukidanje vize sa Iranom.

Članovi naše delegacije nagrađeni su zahvalnicama za učešće i doprinos uspehu konferencije.

Iranski mediji intervjuisali su Dr Dragana Kostića i Aleksandra Simonovića a intervju sa njima  objavljen je na naslovnoj strani uglednog iranskog časopisa “Asia Economic News”.

Nastavak započete saradnje biće razmatran prilikom posete delegacije privrede Irana Srbiji, koji je najavljen za 7. i 8 . decembra 2017. godine.osnovana je u skladu sa Zakonom o privrednim komorama, kao interesna, poslovno-stručna i neprofitna organizacija privrednih subjekata ...
2017 © PRIVREDNA KOMORA PIROT    All rights reserved.


Dizajn Sektor marketinga Slobodne zone PIROT