Komorska saradnja na evropskom nivou
Na poziv Privredne komore Crne Gore, 20.04.2018. među gostima centralne svečanosti povodom obeležavanja 90 godina postojanja i rada Komore bila je delegacija Pirota predvođena predsednikom UOPKP dr Draganom Kostićem.

Jubilej je obeležen u Crnogorskom narodnom pozorištu u Podgorici, svečanom akademijom i dodelom nagrada najuspešnijim privrednicima u 2017. godini i pojedincima koji su kroz istoriju doprineli razvoju Komore.

Tokom prepodneva održana je i svečanost na kojoj je nagrade najboljim privrednicima uručio predsednik Crne Gore Filip Vujanović.
Svečanoj akademiji prisustvovali su najviši državni zvaničnici, najistaknutiji privrednici i gosti iz zemlje i inostranstva. Prisutnima su se obratili crnogorski premijer Duško Marković I predsednik Asocijacije komora Evrope EUROCHABRES-a i Savezne austrijske privredne komore Kristof Leitl. Tom prilikom predsednik komore Crne Gore Vlastimir Golubović uručio je specijalna priznanja i nagrade.

Učešće u svečanosti povodom jubileja predstavlja nastavak saradnje izmedju UOPKP I PK Crne Gore, utvrđene sporazumom koji su potpisali predsednici dr Dragan Kostić I Vlastimir Golubović tokom posete naše delegacije u februaru 2018. sa ciljem promocije razvoja trgovine i ekonomskih odnosa između Crne Gore i Srbije. 

U okviru obeležavanja jubileja crnogorske komore, na poziv predsednika, delegacija Pirota prisustvovala je sastanku Komorskog investicionog foruma (KIF) ZB6 sa gostima iz privrednih komora Slovenije, Hrvatske i  Austrije, koji je održan u Privrednoj komori Crne Gore sa ciljem uspostavljanja poslovnih veza, razmene iskustava i pregovora o budućoj saradnji. Predsedavajući sastanka Komorskog investicionog foruma bio je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije i predsednik upravnog odbora KIF-a ZB6.

KIF je formiran 2015. sa ciljem da ujedini komorske resurse i prati realizaciju infrastrukturnih projekata, a na sastanku se, između ostalog, razgovaralo o unapređenju investicione platforme, aktivnostima KIF-a u stvaranju jedinstvenog komorskog prostora u regionu i jačanju mreže komora. Tom prilikom dr Kostić je ispred UOPKP predsedniku crnogorske komore uručio prigodan poklon za 90. godina postojanja.


osnovana je u skladu sa Zakonom o privrednim komorama, kao interesna, poslovno-stručna i neprofitna organizacija privrednih subjekata ...
2017 © PRIVREDNA KOMORA PIROT    All rights reserved.


Dizajn Sektor marketinga Slobodne zone PIROT