Nastavak saradnje sa Finskom
Delegacija UO Privredne komore Pirot se tokom boravka u Finskoj 07. juna 2018. sastala sa rukovodstvom Privredne komore Tampere, koja zastupa interese više od 1800 kompanija i ima važnu ulogu u kreiranju lokalne ekonomije.

Finska privreda ima više poslova nego što može da realizuje sopstvenim kapacitetima, pa će u septembru ove godine organizovati Sajam podizvođača radi obezbeđivanja kvalitetne podrške u realizaciji velikih ugovora.

Komora Pirot trebalo bi da učestvuje u Sajmu sa ciljem stvaranja prilike da privreda pirotskog okruga dobije profitabilne poslove i ostvari devizni priliv, dok je za sledeću godinu potrebno isplanirati da na zajedničkom štandu Sajma sami privrednici predstave svoje kapacitete i reference, predloženo je na sastanku u Komori Tampere. 

Poseta Komori Tampere predstavlja nastavak saradnje sa predstavnicima komorskog sistema Finske utemeljene u martu ove godine, a delegacija Komore je 06. juna obišla i preduzeće Teknikum Group DOO, koje se bavi dizajnom i proizvodnjom polimernih proizvoda za klijente širom sveta i može da bude značajan strateški partner našim preduzećima sa sličnom proizvodnjom, o čemu će biti odlučeno nakon uzvratne posete finske delegacije Pirotu.

U delegaciji UO Privredne komore Pirot bili su predstavnici Tigra AD, D-Company i Slobodne zone Pirot. Tigar AD je najveći izvoznik iz Srbije za Finsku, i ambasador Srbije u Helsinkiju Saša Obradović se pridružio sastancima.


osnovana je u skladu sa Zakonom o privrednim komorama, kao interesna, poslovno-stručna i neprofitna organizacija privrednih subjekata ...
2017 © PRIVREDNA KOMORA PIROT    All rights reserved.


Dizajn Sektor marketinga Slobodne zone PIROT