Pozitivan uticaj izgradnje Koridora X na privredu
Neto profit po zaposlenom i povraćaj sredstava u opštinama sa pristupom autoputu beleže konstatni rast od 2013. godine, a ukupan broj zaposlenih trostruko je veći - jedan je od indikatora iskazan u Izveštaju o uticaju izgradnje Koridora 10 na lokalni ekonomski i društveni razvoj, koji je predstavljen na panel diskusiji 29.06.2018. u UO Privrednoj komori Pirot.

Ukupna ulaganja u osnovna sredstva od 2008. do 2016. zabeležila su rast od 7,42% u opštinama sa pristupom autoputu, dok je na nacionalnom nivou u istom periodu zabeležen pad od 5,68%. Rast investicija od početka izgradnje Koridora 2012. iznosi 59,3%, u periodu 2012-2017 zabeležen je rast broja preduzeća od 18,83%, a nezaposlenost u istom periodu opala je za 20,5%.

Panel su organizovali lokalna samouprava, Slobodna zona Pirot i UO Privredna komora Pirot, a učestvovali su predstavnici Javnog preduzeća Koridori Srbije, lokalnih samouprava i privrednih subjekata Pirotskog upravnog okruga, Slobodne zone Pirot, UO Privredne komore Pirot i konsultanstski tim koji je bio angažovan na izradi Izveštaja o uticaju izgradnje Koridora X na lokalni ekonomski i društveni razvoj.


osnovana je u skladu sa Zakonom o privrednim komorama, kao interesna, poslovno-stručna i neprofitna organizacija privrednih subjekata ...
2017 © PRIVREDNA KOMORA PIROT    All rights reserved.


Dizajn Sektor marketinga Slobodne zone PIROT