Obeležavanje stogodišnjice rođenja profesora Popovića
Pod nazivom Borivoje Popović – muzički umetnik i pedagog na srpskoj muzičkoj sceni 20. veka, 23. novembra 2018. godine, u Izložbenoj sali Univerzitetske biblioteke „Nikola Tesla“ Niš, obeležena je stogodišnjica u formi naučne tribine o životu i radu prof. Popovića, i izložbe dokumenata vezanih za njegov život i rad.

Borivoje Popović, Rođen je  1918. godine, u Krupcu, kod Pirota, a umro u Beogradu 1994. godine. Bio je profesor Fakulteta muzičke umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu, pisac mnogih udžbenika iz solfeđa, za različite nivoe muzičkog obrazovanja, jedan od prvih pregalaca na uvođenju tradicionalnog pevanja, odnosno folklorne melodije u muzičku nastavu, i kompozitor.

Srpska akademija nauka i umetnosti, Ogranak u Nišu, u saradnji sa Fakultetom umetnosti Univerziteta u Nišu, Univerzitetskom bibliotekom „Nikola Tesla“ Niš i uz podršku UO Privredne komore Pirot obeležili su stogodišnjicu rođenja uglednog i poznatog profesora, teoretčara i kompozitora.

Ova svečanost, koja je u najboljem smislu i radna, biće još jedan dokaz da združenim snagama možemo dostojno otkrivati, čuvati i prezentovati značajna dela i bitne momente nacionalno, pa i nadnacionalno, vrednoga u lokalnom nasleđu, čime zajednički ispunjavamo jedan značajan segment svoje misije.


osnovana je u skladu sa Zakonom o privrednim komorama, kao interesna, poslovno-stručna i neprofitna organizacija privrednih subjekata ...
2017 © PRIVREDNA KOMORA PIROT    All rights reserved.


Dizajn Sektor marketinga Slobodne zone PIROT