Obuka povodom primene portala poreske uprave za prijavu sezonskih radnika
Ugovorno okružna privredna Komora Pirot je 18. marta 2019. godine u saradnji sa Nacionalnom alijansom za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i uz podršku Grada Pirota (Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj) organizovala obuku povodom primene portala Poreske uprave za prijavu sezonskih radnika u vezi Zakona o pojednostavljenom radnom angažovanju radnika na sezonskim poslovima u određenim delatnostima (“Službeni glasnik RS” broj 50 od 29.juna 2018.).

Ovaj Zakon donosi određenje novine. S tim u vezi uvodi se portal www.sezonskiradnici.gov.rs  koji poslodavci iz sektora poljoprivrede od januara 2019. godine koriste za prijavu sezonskih radnika i koji je u nadležnosti Poreske uprave. Povezan je sa Centralnom evidencijom obaveznog socijalnog osiguranja i Nacionalnom službom za zapošljavanje.

U okviru  Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Grada Pirota funkcionisaće servisni centar čiji će zadatak biti da pružaju informacije o novom e-sistemu angažovanja sezonskih radnika,  informacije o postojanju registra sezonskih radnika poslodavcima i radnicima kao i da analiziraju statističke podatke o broju sezonskih radnika i broju poslodavaca na nivou jedinice lokalne samouprave.

Ugovorno okružna privredna komora Pirot planira da i dalje prati zakonske promene u privredi i poljoprivredi i u vezi s tim nastavi sa održavanjem edukacija iz različitih oblasti.


osnovana je u skladu sa Zakonom o privrednim komorama, kao interesna, poslovno-stručna i neprofitna organizacija privrednih subjekata ...
2017 © PRIVREDNA KOMORA PIROT    All rights reserved.


Dizajn Sektor marketinga Slobodne zone PIROT