Održana panel diskusija sa temom „Izazovi i potencijali razvoja MMSPP  iz ugla pristupa izvorima finansiranja“ i predstavljen program „Pokreni se za posao“
U prostorijama UOP Komore Pirot je 23. aprila 2019. godine održana panel diskusija „Izazovi i potencijali razvoja MMSPP  iz ugla pristupa izvorima finansiranja“. Panel je organizovan u okviru projekta „Unapređenje kapaciteta mreže ENECA preduzetnika za lobiranje i facilitaciju pristupa finansijama“ koji sprovodi ENECA u saradnji sa USAID Projektom saradnje za ekonomski razvoj, uz podršku UOP Komore Pirot.

Na panel diskusiji koja je okupila veliki broj zainteresovanih  diskutovalo se o  problemima sa kojima se suočavaju preduzetnici, kako na početku poslovanja, tako i u kasnijim fazama razvoja i razmenjene su ideje i predlozi za unapređenje izvora finansiranja  i pristupa finansijama na lokalnom, ali i nacionalnom nivou u Republici Srbiji.

U završnom delu skupa prisutnima je predstavljen program „Pokreni se za posao“ koji ENECA u saradnji i uz finansijsku podršku kompanije Filip Moris, uspešno realizuje od 2009. godine u okviru koga je do sada podržano 742 klijenata iz cele Srbije iz oblasti poljoprivrede, zanatstva, proizvodnje i usluga. Ove godine program Pokreni se za posao pruža donaciju u vidu opreme, licenci ili sertifikata, standardizacije i optimizacije, neophodne z? pokretanje ili un?pr?đ?nj? biznisa, u vrednosti do 10.000 dolara (obavezno finansijsko učešće od 20 odsto vrednosti granta), poslovne i stručne obuke, odnosno stalnu savetodavnu i mentorsku pomoć.


osnovana je u skladu sa Zakonom o privrednim komorama, kao interesna, poslovno-stručna i neprofitna organizacija privrednih subjekata ...
2017 © PRIVREDNA KOMORA PIROT    All rights reserved.


Dizajn Sektor marketinga Slobodne zone PIROT