Održan sastanak sa zamenikom generalnog sekretara OECD-a
Predstavnici UO Privredne komore Pirot uestvuju na „Konferenciji o ekonomiji“ koja se održava 24. i 25. oktobra 2019. godine u Budvi.

Na marginama Konferencije, na radnom doru
ku, održan je sastanak kome su između ostalih prisustvovali Ulrik Vestergaard Knudsen, zamenik generalnog sekretara Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD - Organisation for Economic Co-operation and Development), Vlastimir Golubovic´, predsednik Privredne komore Crne Gore, Marko adež, predsednik Privredne komore Srbije i dr Dragan Kostic´, predsednik UO Privredne komore Pirot i lan Borda direktora Svetske organizacije slobodnih zona (WFZO - World Free Zone Organization). 

Tema sastanka su bile četiri ključne oblasti koje će unaprediti razvoj Zapadnog Balkana. To su: uređeno tržište rada i obezbeđivanje kvalifikovane radne snage, razvijanje digitalne, energetske i saobraćajne infrastrukture, unapređenje i strukturiranje biznis okruženja u cilju privlačenja više investicija iz zapadnih zemalja, povećanje izvoza i unapređenje trgovine među zemljama regiona.

Na sastanku je bilo reči i o podršci razvoju slobodnih zona Zapadnog Balkana kao i o moguc´em povezivanju i pokretanju saradnje Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) i Svetske organizacije slobodnih zona (WFZO).


osnovana je u skladu sa Zakonom o privrednim komorama, kao interesna, poslovno-stručna i neprofitna organizacija privrednih subjekata ...
2017 © PRIVREDNA KOMORA PIROT    All rights reserved.


Dizajn Sektor marketinga Slobodne zone PIROT