IT konferencija u Pirotu izazvala veliko interesovanje
Druga IT konferencija „Doba digitalne transformacije“ okupila je 6. decembra 2019 oko 100 mladih iz Pirota zainteresovanih za programiranje.

Na konferenciji je predstavljen „Centar za digitalnu transformaciju“ preko koga je moguće dobiti pomoć za nabavku opreme u IT sektoru, poreske pogodnosti za IT sektor, ali i poreske poteškoće sa kojima se suočavaju IT preduzetnici. Takođe je predstavljen i značaj zaštite intelektualne svojine kada su u pitanju IT proizvodi kao i potrebe  za IT stručnjacima najvećeg IT poslodavca u Pirotu, kompanije Tigar Tyres. Predstavljene su i mogućnosti za nastupe IT kompanija na novim tržištima preko Slobodne zone Pirot i Svetske organizacije slobodnih zona koja okuplja skoro 600 slobodnih zona. 

Na radionici „IT potencijal u Pirotu“ predstavljen je IT program za osnovce iz škole „Sveti Sava“, IT odeljenja u Tehničkoj školi Pirot, i Gimanziji Pirot čiji su učenici postigli značajne uspehe iz oblasti programiranja na regionalnom i državnom nivou. Nakon toga predstavljeni su IT inkubator „StartUp“ centri iz Niša i Pirota koji omogućavaju novim IT polaznicima radni prostor po minimalnim cenama.

U trećem delu konferencije, posebnu čast su ukazali naši sugrađani koji trenutno žive i rade u SAD i koji su se javili putem video linka i preneli svoja iskustva prisutnima u Velikoj Sali Opštine Pirot. Nakon toga predstavljeni su pametni sistemi za prikupljanje otpada, kao i različite IT usluge kompanija iz Bugarske i Poljske, interaktivne mape koje imaju široku upotrebu, lokalne IT kompanije koje se odlikuju stručnošću u oblastima vezanim za razvoj operativnih sistema kao i primer IT kompanije vlasnika iz Južnoafričke republike koji uspešno posluje u lokalnom „StartUp“ centru.

Organizatori konferencije su na kraju pozvali sve učesnike da se uključe u organizaciju sledeće konferencije ka stvaranju boljih uslova za napredak i poslovanje IT stručnjaka u Pirotu.

IT konferencija je prenošena uživo putem video linka i možete je pogledati na linku.

Matrijale i fotografije možete pregledati i preuzeti na linkovima: prezentacije i galerija fotografija.


osnovana je u skladu sa Zakonom o privrednim komorama, kao interesna, poslovno-stručna i neprofitna organizacija privrednih subjekata ...
2017 © PRIVREDNA KOMORA PIROT    All rights reserved.


Dizajn Sektor marketinga Slobodne zone PIROT