Komentar ekonomskih mera za privredu

„Uredba o podršci privredi još uvek nije usvojena, ali su jasno definisana četiri paketa mera: mera iz poreske politike, direktna pomoć privrednom sektoru, mere za stabilizaciju likvidnosti i ostale mere“ rekao je dr Dragan Kostić, predsednik Ugovorne okružne privredne komore Pirot u izjavi za RTV Belami.

 

Dr Dragan Kostić je istakao da je Komora Pirot kontaktirala članice Komore sa željom da se dobiju povratne informacije o predlogu novih ekonomskih mera za privredu. Dodao je da su uglavnom pozitivna mišljenja članica na predlog Vlade Republike Srbije, ali da je još uvek nepoznanica kako će se u buduće ove mere realizovati u praksi. U slučaju onih koji će biti iscrpljeni ovom ekonomskom krizom i budu u nemogućnosti otplate svojih odloženih dugova za poreze i doprinose, postavlja se pitanje kakve će biti sankcije i na koji način se mogu zaštititi privrednici u tom pogledu.

 

I mere za velika preduzeća su dobre, smatra dr Dragan Kostić. Napominje da su direktne mere za likvidnost odlične, kao i mere za neplaćanje dividende, dok je mera od uplate od 50% od minimalca za one koje odlaze iz firmi svakako zadovoljavajuća. Komora Pirot će i dalje nastaviti redovno da prati, analizira i obaveštava o stručnim mišljenjima iz oblasti ekonomije.


osnovana je u skladu sa Zakonom o privrednim komorama, kao interesna, poslovno-stručna i neprofitna organizacija privrednih subjekata ...
2017 © PRIVREDNA KOMORA PIROT    All rights reserved.


Dizajn Sektor marketinga Slobodne zone PIROT