Svečana akademija i naučni skup u čast Dragoljuba Jovanovića

Svečana akademija i Naučni skup posvećeni obeležavanju 125 godina od rođenja naučnika i političara Dragoljuba Jovanovića održani su u petak, 11. septembra 2020. godine u Svečanoj sali Skupštine Grada Pirota, u organizaciji Srpske akademije nauka i umetnosti - ogranak SANU u Nišu, Grada Pirota, Pravnog fakulteta u Nišu i Ugovorne okružne privredne komore Pirot.

 

Svečanu akademiju i Naučni skup je otvorio akademik Ninoslav Stojadinović, predsednik ogranka SANU u Nišu, dok su prisutne pozdravili gradonačelnik Grada Pirota mr Vladan Vasić i dr Dragan Kostić, predsednik Ugovorne okružne privredne komore Pirot, ističući značaj naučnog doprinosa i političke delatnosti Dragoljuba Jovanovića, kome je posthumno dodeljeno priznanje „Zaslužni građanin“ Grada Pirota.

 

Na Svečanoj akademiji je predstavljen Zbornik radova “Društveno-politička i naučna misao Dragoljuba Jovanovića”, koji je izdala Srpska akademija nauka  i umetnosti. Tom prilikom je unuk Srđan Jovanović govorio o svom dedi Dragoljubu Jovanoviću. Naučni skup je otpočeo uvodnim predavanjima koja su imali dopisni član SANU, Mira Radojević i dr Momčilo Pavlović, nakon čega su svoje radove o Dragoljubu Jovanoviću prisutnima prezentirali Davor Lazarević, prof. dr Aleksandar Đorđević, prof. emeritus Ljubiša Mitrović, prof. dr Nebojša Ranđelović, prof. dr Irena Ljubomirović i prof. dr Petar Anđelković.


osnovana je u skladu sa Zakonom o privrednim komorama, kao interesna, poslovno-stručna i neprofitna organizacija privrednih subjekata ...
2017 © PRIVREDNA KOMORA PIROT    All rights reserved.


Dizajn Sektor marketinga Slobodne zone PIROT