III IT konferencija „DOBA DIGITALNE TRANSFORMACIJE“

Treća IT konferencija pod nazivom „Doba digitalne transformacije“ održana je online 4. decembra 2020. godine. Konferenciju su organizovali Grad Pirot i Ugovorna okružna privredna komora Pirot uz podršku Naučno tehnološkog parka Niš sa ciljem promocije i približavanja IT sektora, marketinga i digitala mladima i predstavnicima privrednih društava u pirotskom okrugu, kao i podsticaja daljeg razvoja IT industrije ovog kraja.

 

Na konferenciji je predstavljen „Naučno tehnološki park Niš“ koji predstavlja regionalni centar za dinamični razvoj inovativnog naučno tehnološkog preduzetništva, internacionalnu promociju projekata i kompanija i kao takav pruža osnovu za reinženjering privrede regiona i jačanje njene globalne konkurentnosti. Park takođe obezbeđuje infrastrukturu i usluge za pomoć inovativnim preduzećima u ostvarivanju poslovnih uspeha na tržištu, posebno u oblasti visokih tehnologija. U okviru radionice “IT sektor u Srbiji” predstavljen je koncept budućih “Pametnih gradova” (Smart City), kao i potrebe za kvalifikovanom radnom snagom.

 

U okviru teme  „IT potencijal“ predstavljeno je novo IT odeljenje Gimanzije Pirot kao i mogućnosti koje ovaj obrazovni profil pruža. Ovom prilikom predstavljena je i podrška za inovacije od strane Fonda za inovacionu delatnost, dok su svoje uspešne priče iz IT sektora predstavili predstavnici kompanija LeanPay, Sanatec7 i Leadup.

 

Snimak IT konferencije možete pogledati na sledećem linku.


osnovana je u skladu sa Zakonom o privrednim komorama, kao interesna, poslovno-stručna i neprofitna organizacija privrednih subjekata ...
2017 © PRIVREDNA KOMORA PIROT    All rights reserved.


Dizajn Sektor marketinga Slobodne zone PIROT