Potpisan Memorandum o međukomorskoj saradnji

Tokom trodnevne posete Solunu predstavnici Ugovorne okružne komore Pirot u prostorijama Grčko-Srpske Privredne komore uz prisustvo minista Stavros Kalafatisa zaduzenog za Makediniju i Trakiju potpisali su Memorandum o saradnji na realizaciji novih EU Projekata.

 

Delegaciju su osim Komore Pirot činili i predstavnici Privredne komore Republike Srpske, Privredne komore Vojvodine i Područne komore Banja Luke.

Ministar Kalafatis primio je delegaciju u prostorijama Ministarstva i tom prilikom istakao da je prioritet njegove aktivnosti regionalna saradnja, pogotovo sa zemljama u regionu. Ministar je naglasio znacaj komora u celokupnom privrednom razvoju. Dr Kostić je tom prilikom posebno istakao mogućnosti Specijalnih ekonomskih zona za ubrzani razvoj Makedonije i Trakije i sa Ministrom Kalafatisom dogovorio nastavak razgovora na ovu temu.

 

Delegacija je tokom svog boravka imala i prijem na Solunskom sajmu gde je razgovarala sa direktorom poslovnog i izlagackog Instututa za razvoj Expo Soluna Vikijem Dalkranijem. U okviru prezentacije na sajmu posebno je istaknuta kvalitetna saradnja koja je do sada ostvarena i dogovreno je međusobna razmena delgacija za Solunski i Novosadski sajam.

 

Luka Solun je našoj delegaciji u prostorijama hotela Makedonija Palas organizovala predtavljanje potencijala za saradnju i planove za dalji razvoj luke Solun.

Potvrda dobrih odnosa Republike Srbije i Grčke jeste i paralelna poseta predsednika Vlade Grčke Kirjakosa Micotakosa Beogradu.


osnovana je u skladu sa Zakonom o privrednim komorama, kao interesna, poslovno-stručna i neprofitna organizacija privrednih subjekata ...
2017 © PRIVREDNA KOMORA PIROT    All rights reserved.


Dizajn Sektor marketinga Slobodne zone PIROT