Učešće na 5. Jahorinskom ekonomskom forumu

Na Jahorini je 26.i 27. aprila 2022. godine u hotelu Termag, održan peti Ekonomski forum. pod nazivom „GLOBALNI EKONOMSKI IZAZOVI I PRILIKE“. Forum organizuje Udruženje ekonomista „Ekonomski forum“, pod zajedničkim pokroviteljstvom predsednice Republike Srpske Željke Cvijanović, Saveta ministara BiH i Vlade Republike Srpske kao i aktivnog učešća predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić.

 

Forum je okupio blizu 500 učesnika iz desetak evropskih zemalja. Na forumu su između ostalih kao govornici učestvovali i predstavnici ministarstava, lokalnih samouparava i mnogobrojnih istaknutih kompanija iz  Republike Srbije.

 

Tema foruma je “Globalni ekonomski izazovi i prilike” u vezi sa najnovijim dešavanjima na svetskom tržištu. Kroz panel diskusije su  bile zastupljene i regionalne teme kao što su “Otvoreni Balkan”, regionalna saradnja, i jačanje konkurentnosti lokalnih zajednica i lokalne ekonomije.

 

Predsednik Ugovorne okružne privredne komore Pirot dr Dragan Kostić je govorio u okviru Panela „Jačanje konkurentnosti lokalnih zajednicam na kome su učestvovali i Olivera Radić - Privredna komora Republike Srpske, rukovodilac Centra za projekte, Zoran Adžić gradonačelnik Grada Gradiška, Ljubiša Ćosić predsednik Saveza opština i gradova Republike Srpske, Nikolas Georgakus gradonačelnik grčkog Grada Preveza i Dragana Sotirovski gradonačelnica Grada Niša.


osnovana je u skladu sa Zakonom o privrednim komorama, kao interesna, poslovno-stručna i neprofitna organizacija privrednih subjekata ...
2017 © PRIVREDNA KOMORA PIROT    All rights reserved.


Dizajn Sektor marketinga Slobodne zone PIROT