Učešće na 6. Jahorinskom ekonomskom forumu

Na Jahorini je 26. - 28. aprila 2023. godine u hotelu Termag, održan šesti Ekonomski forum. pod nazivom REGIONALNE INTEGRACIJE I BOSNA I HERCEGOVINA "Otvoreni Balkan i/ili Berlinski proces". Forum organizuje Udruženje ekonomista „Ekonomski forum“, pod zajedničkim pokroviteljstvom predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, Srpskog člana predsedništva Bosne i Hercegovine Željke Cvijanović, Saveta ministara Bosne i Hercegovine i Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa.


Forum je okupio blizu 500 učesnika iz desetak evropskih zemalja. Na forumu su između ostalih kao govornici učestvovali i predstavnici ministarstava, lokalnih samouparava i mnogobrojnih istaknutih kompanija iz  Republike Srbije.


Teme ovogodišnjeg Foruma obuhvatile su sve segmente od značaja, ne samo za ekonomiju, već i celokupan društveni sistem. Kroz panel diskusije su  bile zastupljene temame: moderne poljoprivrede, preduzetništva, zelene agende, obrazovnog sistema, nove migracije i posledice na tržište radne snage, kretanje inflacije, sport, ali i nove tehnologije i rastuće kreativnie industrije.


Predsednik Ugovorne okružne privredne komore Pirot dr Dragan Kostić je govorio u okviru Panela „PAMETNI GRADOVI – GRADOVI BUDUĆNOSTI” na temu „Sinergija pametnih gradova i slobodnih zona”. Na panelu su učestvovali i Zoran Adžić - gradonačelnik Gradiške, Milan Đurić - gradonačelnik Novog Sada, Mirko Ćurić - gradonačelnik Trebinja i Ana Stojić Deban iz PEERANA Consulting Zagreb.


osnovana je u skladu sa Zakonom o privrednim komorama, kao interesna, poslovno-stručna i neprofitna organizacija privrednih subjekata ...
2017 © PRIVREDNA KOMORA PIROT    All rights reserved.


Dizajn Sektor marketinga Slobodne zone PIROT