ARHIVA AKTUELNOSTI (2018)

Osnovan Socijalno-ekonomski savet Grada Pirota

Osnovan Socijalno-ekonomski savet Grada PirotaSporazum o osnivanju Socijalno-ekonomskog saveta Grada Pirota potpisali su 25. decembra u prostorijama UO Privredne komore Pirot predstavnici Gradskog veća, Saveza sindikata, Opštine Pirot i Unije poslodavaca Srbije-poslodavci Pirota, mr Vladan Vasić, Rodoljub Ćirić i dr Dragan Kostić.


Detaljnije ...

25/12/2018

Regionalni razvoj i prekogranična saradnja – ideje, izazovi i rešenja

Regionalni razvoj i prekogranična saradnja – ideje, izazovi i rešenjaBlizu 80 radova autora sa uglednih naučnih institucija, od čega je više od trećine iz inostranstva, predstavljeno je na Drugoj međunarodnoj naučno - stručnoj konferenciji „Regionalni razvoj i prekogranična saradnja“ koja je održana 15. decembra 2018. godine u Pirotu.Detaljnije ...

15/12/2018

Slobodna Zona Pirot zastupa Svetsku organizaciju Slobodnih zona u Jugoistočnoj Evropi

Slobodna Zona Pirot zastupa Svetsku organizaciju Slobodnih zona u Jugoistočnoj Evropi


„Ovde sam da pružim podršku prilikom otvaranja Regionalne kancelarije Svetske organizacije Slobodnih zona (WFZO) u Pirotu i izražavam zadovoljstvo što će u narednom periodu Slobodna zona Pirot predstavljati našu organizaciju na ovim prostorima“, rekao je izvršni direktor WFZO dr Samir Hamrouni na poslednjoj ovogodišnjoj sednici Grupacije Slobodnih zona i carinskih skladišta pri Udruženju za trgovinu Privredne komore Srbije

Detaljnije ...

14/12/2018

O političkom i ekonomskom ambijentu u 2019.

O političkom i ekonomskom ambijentu u 2019.Predsednik UO Privredne komore Pirot dr Dragan Kostić, u društvu ranijeg ambasadora Srbije u Španiji Danka Prokića i generalnog direktora Svetske organizacije slobodnih zona dr Samira Hamrunija, učestvovao je na Konferenciji “The Economist: Svet u 2019.”, koja je održana 13. decembra u Domu Narodne skupštine Republike Srbije u Beogradu.

Detaljnije ...

13/12/2018

Sednica Grupacije Slobodnih zona u Pirotu

Sednica Grupacije Slobodnih zona u PirotuGrupacija Slobodnih zona i carinskih skladišta pri Udruženju za trgovinu Privredne komore Srbije poslednju ovogodišnju sednicu zakazala je za 14. decembar u UO Privrednoj komori Pirot.Detaljnije ...

11/12/2018

Nauka u službi regionalnog razvoja

Nauka u službi regionalnog razvoja
Druga Međunarodna naučno-stručna konferencija Regionalni razvoj i prekogranična saradnja biće održana 15. decembra u sali Skupštine Grada Pirota.


Detaljnije ...

11/12/2018

Pripreme za sednicu Grupacije Slobodnih zona u Pirotu

Pripreme za sednicu Grupacije Slobodnih zona u Pirotu


U sklopu priprema za održavanje sednice Grupacije Slobodnih zona i carinskih skladišta Privredne komore Srbije, NJ.E. ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji Mubarak Al-Daheri primio je u svojoj rezidenciji u Beogradu predstavnike Ministarstva inostranih poslova, ambasadora Gorana Vujičića, ministra-savetnika Sanju Vidaković i izvršnog direktora Slobodne zone Pirot, dr Dragana Kostića.

Detaljnije ...

07/12/2018

Proizvođači hrane – ponos pirotske privrede

Proizvođači hrane – ponos pirotske privrede


Visoki standardi u proizvodnji hrane, tradicija i kvalitet otvaraju vrata Piroćancima na domaćim i internacionalnim sajmovima i manifestacijama, što potvrđuje da je poljoprivreda jedna od razvojnih šansi ovog kraja – smatraju učesnici XIII Međunarodnog sajma etno hrane i pića u Beogradu, koji su se 5. decembra 2018. okupili na svečanom prijemu u prostorijama UO Privredne komore Pirot.

Detaljnije ...

05/12/2018

Dodeljeni sertifikati za hotelsko domaćinstvo

Dodeljeni sertifikati za hotelsko domaćinstvoNakon uspešnog savladavanja teoretske i praktične obuke za hotelsko domaćinstvo, jedanaest žena sa područja Pirota i Dimitrovgrada dobilo je sertifikate UO Privredne komore Pirot koji potvrđuju da su stekle znanja i veštine potrebne za obavljanje posla sobarice.


Detaljnije ...

30/11/2018

Podizanje kapaciteta hotelijerskih objekata kroz obuke zaposlenih

Podizanje kapaciteta hotelijerskih objekata kroz obuke zaposlenihTrodnevna sertifikovana obuka za hotelijersko domaćinstvo u organizaciji UO Privredne komore Pirot počela je 28. novembra 2018. Obuka je namenjena sobaricama hotela sa područja Pirotskog upravnog okruga sa namerom da unaprede znanja i veštine potrebne za rad u hotelskom domaćinstvu.


Detaljnije ...

28/11/2018

Obeležavanje stogodišnjice rođenja profesora Popovića

Obeležavanje stogodišnjice rođenja profesora PopovićaPod nazivom Borivoje Popović – muzički umetnik i pedagog na srpskoj muzičkoj sceni 20. veka, 23. novembra 2018. godine, u Izložbenoj sali Univerzitetske biblioteke „Nikola Tesla“ Niš, obeležena je stogodišnjica u formi naučne tribine o životu i radu prof. Popovića, i izložbe dokumenata vezanih za njegov život i rad.


Detaljnije ...

23/11/2018

Evropska iskustva za napredak slobodnih ekonomskih zona

Evropska iskustva za napredak slobodnih ekonomskih zonaStručnjaci Svetske organizacije Slobodnih zona i predstavnici slobodnih ekonomskih zona Rusije sastali su se 16. novembra 2018. u Ministarstvu ekonomskog razvoja Ruske federacije u Moskvi, radi razmene iskustava i razmatranja mogućnosti za unapređenje slobodnih ekonomskih zona.


Detaljnije ...

16/11/2018

Priznanje za unapređenje socijalnog dijaloga i poslovnog ambijenta

Priznanje za unapređenje socijalnog dijaloga i poslovnog ambijentaPriznanje Unije poslodavaca Srbije za ukazano poverenje i saradnju u unapređenju socijalnog dijaloga i poslovnog ambijenta u Pirotu uručeno je gradonačelniku Pirota Vladanu Vasiću i dr Draganu Kostiću  na 18. sednici Skupštine Unije poslodavaca Srbije u Klubu poslanika u Beogradu 15. novembra 2018.

Detaljnije ...

15/11/2018

Predstavnici Komore na VII Dunavskom biznis forumu

Predstavnici Komore na VII Dunavskom biznis forumu
Predstavnici UO Privredne komore Pirot učestvovali su na VII Dunavskom biznis forumu koji se održava 13. i 14. novembra 2018. u Novom Sadu.Detaljnije ...

13/11/2018

Za unapređenje ekonomske saradnje sa Grčkom

Za unapređenje ekonomske saradnje sa Grčkom
Srpsko–Grčka privredna komora i UO Privredna komora Pirot potpisale su Memorandum o razumevanju i saradnji 9. novembra 2018. na Prvom grčko-srpskom turističkom forumu u Solunu.


Detaljnije ...

09/11/2018

Mirno rešavanje radnih sporova u praksi

Mirno rešavanje radnih sporova u praksiRešavanje radnih sporova na civilizovan i human način uz izbegavanje skupih i dugotrajnih sudskih postupaka bilo je tema radionice o mirnom rešavanju radnih sporova u okviru projekta „Socijalni partneri zajedno za povećanje vidljivosti instituta mirnog rešavanja radnih sporova“ koja je održana 31. oktobra 2018. u UO Privredne komore Pirot.

Detaljnije ...

31/10/2018

Komora postavlja temelj za saradnju sa Rusijom

Komora postavlja temelj za saradnju sa Rusijom
Memorandum o saradnji između Doma Moskve u Sofiji i UO Privredne komore Pirot potpisali su 19. oktobra 2018. u Pirotu predsednik Komore dr Dragan Kostić i direktor Doma Moskve Boris Gromov.Detaljnije ...

29/10/2018

Obeležena prva godišnjica Komore Pirot

Obeležena prva godišnjica Komore Pirot
Presecanjem slavskog kolača, svečanom akademijom i koktelom u Domu kulture Pirot 19. oktobra 2018. obeležena je prva godišnjica UO Privredne komore Pirot i 175 godina privrednog udruživanja u Pirotu.Detaljnije ...

29/10/2018

Obeležavanje godišnjice postojanja i rada UO Privredne komore Pirot

Obeležavanje godišnjice postojanja i rada UO Privredne komore PirotUgovorna okružna privredna komora Pirot poziva sve svoje članove i građane Pirota da zajedno obeležimo prvu godišnjicu postojanja i rada i 175 godina privrednog udruživanja u Pirotu u petak, 19. oktobra 2018.Detaljnije ...

16/10/2018

Potpisan Memorandum o saradnji sa Komorom Burgas

Potpisan Memorandum o saradnji sa Komorom Burgas


Sporazum o saradnji između UO Privredne komore Pirot i Trgovinsko – industrijske komore Burgas potpisan je 04. oktobra 2018. godine u prostorijama Komore u Pirotu, sa ciljem jačanja konkurentnosti privrede, razmene iskustava i promocije razvoja trgovine i ekonomskih odnosa između Burgasa i Pirotskog okruga. Potpisnici Sporazuma su predsednik Komore Burgas Canko Ivanov, i predsednik Privrednog saveta Grada Pirota Zoran Nikolić, ispred Komore Pirot.
Detaljnije ...

04/10/2018

Prve inicijative Odbora za tekstil i kožu

Prve inicijative Odbora za tekstil i kožuUnapređenje kvalifikacija radne snage u industriji tekstila i kože, veće izvozne stimulacije i pomoć u pronalaženju tržišta su ključne aktivnosti za razvoj ovih industrijskih grana, zaključak je sa prve sednice Odbora Udruženja za industriju tekstila, odeće, kože i obuće UO Privredne komore Pirot, koja je održana 1. oktobra 2018. u prostorijama Komore.

Detaljnije ...

01/10/2018

Sednica Predsedništva Unije poslodavaca Srbije u Komori Pirot

Sednica Predsedništva Unije poslodavaca Srbije u Komori PirotSednica Predsedništva Unije poslodavaca Srbije održana je 28. septembra 2018. u prostorijama UO Privredne komore Pirot radi pokretanja saradnje između Komore i Unije i otvaranja mogućnosti za nove investicije, povezivanje privrednih subjekata i kreiranje novih biznisa.


Detaljnije ...

28/09/2018

Multisektorska saradnja za uspešan lokalni ekonomski razvoj

Multisektorska saradnja za uspešan lokalni ekonomski razvojPrioriteti u radu Privrednog saveta Grada Pirota biće aktivnosti na unapređenju kvalifikacija radne snage kroz ciljane edukacije, otvaranju novih radnih mesta i rešavanju problema u niskoakumulativnim granama privrede, zaključci su sa prvog sastanka Privrednog saveta Grada Pirota, koji je održan u UO Privrednoj komori Pirot 25. septembra 2018. godine.

Detaljnije ...

25/09/2018

Velike mogućnosti za saradnju Tunisa i Pirota

Velike mogućnosti za saradnju Tunisa i Pirota


„Tunis i Pirot imaju velike mogućnosti za saradnju, jer predstavljaju male ali rastuće privrede. Ovo je prvi sastanak, ali procenjujem da će ih biti još u ovom sastavu jer imamo šta da ponudimo jedni drugima.“ – izjavio je Nj. E. Seyf-Allah Rejeba, ambasador Republike Tunis u obraćanju predstavnicima privrednih subjekata sa područja pirotskog okruga na sastanku koji je održan u UO Privrednoj komori Pirot 18. septembra 2018. godine.


Detaljnije ...

18/09/2018

Dodeljeni sertifikati malim proizvođačima

Dodeljeni sertifikati malim proizvođačima


Među prvima u Srbiji, sertifikate o pohađanju Obuke o primeni Pravilnika o malim količinama primarnih proizvoda dobilo je 15 malih proizvođača u oblasti prerade mesa i mleka sa teritorije Grada Pirota, koju su 10. i 11. septembra pohađali Obuku sa ciljem podizanja kvaliteta i zdravstvene bezbednosti proizvoda i adekvatnijeg uključivanja proizvođača u lance proizvodnje i tržišne tokove.


Detaljnije ...

11/09/2018

Primena propisa sa ciljem razvoja brendova i osvajanja tržišta

Primena propisa sa ciljem razvoja brendova i osvajanja tržištaObuku o primeni Pravilnika o malim količinama primarnih proizvoda za male proizvođače u oblasti poljoprivrede organizovali su Privredna komora Srbije (PKS), Grad Pirot, UO Privredna komora Pirot i Ministarstvo poljoprivrede sa ciljem podizanja kvaliteta i zdravstvene bezbednosti proizvoda i adekvatnijeg uključivanja proizvođača u lance proizvodnje i tržišne tokove.


Detaljnije ...

10/09/2018

Osnivanje Odbora Udruženja za industriju tekstila, kože, odeće i obuće, prva preporuka: edukacija radnika

Osnivanje Odbora Udruženja za industriju tekstila, kože, odeće i obuće, prva preporuka: edukacija radnika


Osnovni problemi u industriji tekstila odeće, kože i obuće na području pirotskog okruga su nedostatak stručnih kadrova i poslovnog prostora, pronalaženje partnera iz zemlje i inostranstva i nedovoljna iskorišćenost podsticajnih sredstava iz različitih fondova zbog slabih kapaciteta privrednih subjekata za projektno finansiranje, istaknuto je na osnivačkoj sednici Odbora Udruženja za industriju tekstila, kože, odeće i obuće UO Privredne Komore Pirot.
Detaljnije ...

05/09/2018

Predstavljen Program podrške konkurentnosti MMSPP

Predstavljen Program podrške konkurentnosti MMSPPProgram podrške konkurentnosti, produktivnosti i internacionalizaciji MMSPP Razvojne agencije Srbije (RAS) predstavljen je u UO Privrednoj komori Pirot u petak, 24. avgusta 2018. uz podršku Regionalne razvojne agencije Jug.Detaljnije ...

24/08/2018

O biznisu i sportu sa rukovodstvom Dimitrovgrada

O biznisu i sportu sa rukovodstvom DimitrovgradaDelegacija UO Privredne komore Pirot boravila je 17. avgusta 2018. u Dimitrovgradu i tom prilikom se sastala sa predsednikom Opštine Vladicom Dimitrovim i njegovim zamenikom Zoranom Gerovim.Detaljnije ...

17/08/2018

Ljudski resursi i novi trendovi – ključ uspešnog poslovanja

Ljudski resursi i novi trendovi – ključ uspešnog poslovanja
Program Elitne italijanske akademije za hotelijerstvo i ugostititeljstvo - Ho.Re.Ca predstavljen je u sredu, 15. avgusta 2018. u UO privrednoj komori Pirot.


Detaljnije ...

15/08/2018

Predstavnici KK Bayern i Barcelona posetili Komoru

Predstavnici KK Bayern i Barcelona posetili KomoruSvetislav Kari Pešić, glavni trener KK Barcelona i počasni predstavnik UO Privredne komore Pirot posetio je 10. avgusta 2018. prostorije Komore u centru grada u društvu Marka Pešića, generalnog menadžera „FC Bayern Basketball“ i trenera ovog kluba Olivera Kostića.


Detaljnije ...

10/08/2018

Prestižna nagrada za Dragana Ćirića i D-Company

Prestižna nagrada za Dragana Ćirića i D-CompanyDragan Ćirić, vlasnik firme D-Company i član Upravnog odbora UO Privredne komore Pirot dobitnik je nagrade za životno delo u okviru izbora za međunarodno priznanje „Evropski Najmenadžer&Najkompanija – Ličnost 2018. godine“, koja mu je dodeljena na svečanosti organizovanoj 05. jula 2018. u hotelu Holiday u Sarajevu.

Detaljnije ...

06/07/2018

Komora Pirot u funkciji unapređenja regionalnog razvoja

Komora Pirot u funkciji unapređenja regionalnog razvojaNa međunarodnom naučnom skupu „Regionalni razvoj i demografski tokovi zemalja jugoistočne Evrope“, održanom na ekonomskom fakultetu u Nišu, 29. juna 2018. godine, prezentovan je rad dr Dragana Kostića i Aleksandra Simonovića „Ugovorna okružna privredna komora Pirot u funkciji regionalnog razvoja“.

Detaljnije ...

29/06/2018

Pozitivan uticaj izgradnje Koridora 10 na privredu

Pozitivan uticaj izgradnje Koridora 10 na privreduNeto profit po zaposlenom i povraćaj sredstava u opštinama sa pristupom autoputu beleže konstatni rast od 2013. godine, a ukupan broj zaposlenih trostruko je veći - jedan je od indikatora iskazan u Izveštaju o uticaju izgradnje Koridora 10 na lokalni ekonomski i društveni razvoj, koji je predstavljen na panel diskusiji 29.06.2018. u UO Privrednoj komori Pirot.

Detaljnije ...

29/06/2018

Javni poziv EU PRO predstavljen u Komori Pirot

Javni poziv EU PRO predstavljen u Komori PirotInfo sesija o Javnom pozivu za podnošenje predloga projekata za nabavku opreme i uvođenje usluga za preduzetnike, mikro i mala preduzeća Razvojnog programa EU PRO održana je u četvrtak, 21. juna 2018. u prostorijama UO Privredne komore Pirot.


Detaljnije ...

21/06/2018

Seminar za menadžere u organizaciji Komore

Seminar za menadžere u organizaciji Komore
Seminar „Liderstvo i menadžment interesnih grupa“ u organizaciji UO Privredne komore Pirot i Elitne italijanske akademije održan je 14. juna 2018. u prostorijama Komore.


Detaljnije ...

14/06/2018

Sastanak privrednika Pirota sa poslovnom delegacijom Šangaja

Sastanak privrednika Pirota sa poslovnom delegacijom Šangaja


Sastanak privredne delegacije Šangaja, predstavnika UO Privredne komore Pirot, Tigar Tajersa, D-Company i Tigra AD održan je 13.06.2018. godine u prostorijama Komore u Pirotu i tom prilikom je, u prisustvu predstavnika Svetske federacije slobodnih zona (FEMOZA), potpisan Memorandum o saradnji između Slobodne zone Pirot i Direktoratom za slobodnu trgovinu Šangaja.

Detaljnije ...

13/06/2018

Nastavak saradnje sa Finskom

Nastavak saradnje sa Finskom
Delegacija UO Privredne komore Pirot se tokom boravka u Finskoj 07. juna 2018. sastala sa rukovodstvom Privredne komore Tampere, koja zastupa interese više od 1800 kompanija i ima važnu ulogu u kreiranju lokalne ekonomije.

Detaljnije ...

07/06/2018

Prijem za nagrađene na Novosadskom poljoprivrednom sajmu

Prijem za nagrađene na Novosadskom poljoprivrednom sajmu
Svečani prijem proizvođače iz Pirota, nagrađene na različitim manifestacijama održan je u petak, 01. juna 2018. u UO Privrednoj komori Pirot, u organizaciji Komore i  Opšteg udruženja preduzetnika Pirot.


Detaljnije ...

01/06/2018

Osnovano Udruženje za ugostiteljstvo i turizam UO Privredne komore Pirot

Osnovano Udruženje za ugostiteljstvo i turizam UO Privredne komore PirotOsnivačka sednica Odbora Udruženja za ugostiteljstvo i turizam, u okviru Sektora trgovine, saobraćaja, ugostiteljstva i turizma UO Privredne Komore Pirot održana je 29.05.2018. godine u prostorijama Komore u centru grada.Detaljnije ...

29/05/2018

Saradnja sa Komorom Belorusije

Saradnja sa Komorom Belorusije


Plasman proizvoda korisnika slobodnih zona Pirot i Gomelj/Raton na srpsko i belorusko tržište posredstvom Komora Gomelj i Pirot, saradnja u oblasti proizvodnje sira i kačkavalja i mogućnosti korišćenja odredbi Ugovora o slobodnoj trgovini između Srbije i Belorusije za kompanije koje posluju u Slobodnoj zoni Pirot bile su teme koje su predstavnici UOP Komore Pirot razmatrali tokom posete Gomelju 25.05.2018.

Detaljnije ...

28/05/2018

Nova rešenja u upravljanju prirodnim resursima

Nova rešenja u upravljanju prirodnim resursimaOsmi međunarodni simpozijum o upravljanju prirodnim resursima okupio je 19. maja 2018. godine na Fakultetu za menadžment u Zaječaru stručnjake iz zemlje i sveta koji su predstavili znanja, iskustva i ideje koje doprinose sagledavanju realne situacije u oblasti ekonomije i menadžmenta prirodnih resursa i pronalaženju odgovarajućih naučnih rešenja u ovoj oblasti.

Detaljnije ...

21/05/2018

Na Bečkom ekonomskom forumu u Sofiji

Na Bečkom ekonomskom forumu u SofijiRegionalna ekonomska saradnja kao faktor evropskih integracija, realnost i očekivanja na području zapadnog Balkana i pitanja odgovornosti teme su Bečkog ekonomskog foruma koje su 18.05.2018. u Sofiji okupile lidere iz ekonomskog i diplomatskog sveta.


Detaljnije ...

18/05/2018

Jačanje poslovnih veza sa Bugarskom

Jačanje poslovnih veza sa BugarskomBugarska diplomatska delegacija predvođena generalnim konzulom Republike Bugarske u Nišu prof. Edvinom Sugarevim i rukovodiocem Službe za trgovinsko – ekonomske odnose Ambasade Bugarske u Beogradu Georgijem Gajtanđievim posetila je Pirot 17.05.2018.


Detaljnije ...

17/05/2018

Delegacija Azerbejdžana posetila Komoru Pirot

Delegacija Azerbejdžana posetila Komoru Pirot
Državna delegacija Azerbejdžana sastavljena od predstavnika Ministarstva privrede i operatera slobodne ekonomske zone Sumgait Chemical Industrial Park (SCIP) posetila je Pirot 15.05.2018. godine.


Detaljnije ...

15/05/2018

Uspešno poslovanje u 2018.

Uspešno poslovanje u 2018.


Poslovanje UOP Komore Pirot odvija se po planu, a najveći broj realizovanih aktivnosti u ovoj godini odnosio se na uspostavljanje saradnje sa reprezentativnim poslovnim udruženjima, promociju Komore u zemlji i inostranstvu, umrežavanje privrednih subjekata i podizanje kapaciteta članica Komore, zaključeno je na III sednici Skupštine Komore, koja je održana  14.05.2018. godine u novim prostorijama u ulici Dobrice Milutinovića, Trgovački centar „Vezni trakt“.
Detaljnije ...

15/05/2018

U radnoj poseti kompaniji E.Miroglio

U radnoj poseti kompaniji E.MiroglioGradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić i predsednik UOP Komore Pirot dr Dragan Kostić predvodili su 11.05.2018. delegaciju grada tokom radne posete fabrici E.Miroglio u Slivenu u Bugarskoj.Detaljnije ...

12/05/2018

Utvrđeni ciljevi i reformski prioriteti NALED-a

Utvrđeni ciljevi i reformski prioriteti NALED-aNa XII Godišnjoj Skupštini Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), koja je održana 24. aprila 2018. u hotelu Hyatt Regency u Beogradu, sagledani su rezultati ostvareni u minulom periodu, utvrđeni strateški ciljevi NALED-a za naredne četiri godine i definisani reformski prioriteti za 2018/19.


Detaljnije ...

24/04/2018

Komorska saradnja na evropskom nivou

Komorska saradnja na evropskom nivouNa poziv Privredne komore Crne Gore, 20.04.2018. među gostima centralne svečanosti povodom obeležavanja 90 godina postojanja i rada Komore bila je delegacija Pirota predvođena predsednikom UOPKP dr Draganom Kostićem.Detaljnije ...

21/04/2018

Slobodne zone – efikasan instrument regionalnog razvoja

Slobodne zone – efikasan instrument regionalnog razvojaEfekti rada slobodnih zona u Srbiji za 2017. godinu su izuzetni, među uspešnim rezultatima se posebno ističu povećanje proizvodnje i izvoza a najznačajniji od njih je povećanje broja zaposlenih radnika u slobodnim zonama od 14 odsto, zaključeno je na sednici Grupacije slobodnih zona i carinskih skladišta Privredne komore Srbije, održanoj 19. aprila 2018. godine u Novom Sadu.

Detaljnije ...

19/04/2018

Podrška razvoju IT sektora u Pirotu

Podrška razvoju IT sektora u Pirotu
Konferencija „Doba digitalne transformacije“ okupila je 31. marta u velikoj sali Skupštine Grada Pirota više od 50 IT stručnjaka, predstavnika privrednih subjekata i mladih iz Srbije i Pirota.


Detaljnije ...

31/03/2018

Najbolji u privredi Pirota

Najbolji u privredi PirotaUOPK Pirot nagrađena je zlatnom plaketom za razvoj privrede i preduzetništva na VI tradicionalnoj dodeli godišnjeg priznanja „Privrednik – preduzetnik godine“ za 2017, koju je Opšte udruženje preduzetnika Pirot organizovalo 30.03. u velikoj sali Skupštine Grada Pirota.


Detaljnije ...

30/03/2018

Mogućnosti saradnje sa privrednicima Finske

Mogućnosti saradnje sa privrednicima Finske
Predstavnici UOPKP učestvovali su 27. marta 2018. na „Istraži Balkan - Seminar o poslovnim moguc´nostima“ u Helsinkiju i sastali se sa rukovodstvom Privredne komore helsinške regije.


Detaljnije ...

29/03/2018

Donacija za Centar za obuke osoba sa invaliditetom

Donacija za Centar za obuke osoba sa invaliditetomNa inicijativu Ugovorne okružne privredne komore Pirot (UOPKP) Kompanija British American Tobacco (BAT), najveći britanski investitor u Srbiji, donirao je 23.03.2018. preduzeću „Piroteks Triko“ interaktivnu tablu za opremanje Centra za obuke osoba sa invaliditetom.


Detaljnije ...

23/03/2018

Razvijamo se sa Koridorom 10

Razvijamo se sa Koridorom 10Intervju sa predsednikom UOPK Pirot dr Draganom Kostićem objavljen je u jubilarnom, martovskom izdanju magazina "Diplomacy&Commerce" povodom dve godine postojanja Magazina. U intervjuu je, pored ostalog, predstavljena Komora Pirot i uticaj izgradnje Koridora 10 na stvaranje novih mogućnosti za investicije i razvoj grada.

Detaljnije ...

21/03/2018

Unapređenje saradnje privrednika Grčke i Srbije

Unapređenje saradnje privrednika Grčke i Srbije
Predsednik UOPK Pirot dr Dragan Kostić učestvovao je na Grčko-srpskom biznis forumu koji je održan 19. marta 2018. godine u Solunu.Detaljnije ...

19/03/2018

Sastanak u privrednoj komori Barselone

Sastanak u privrednoj komori BarseloneTokom svog boravka u Španiji, Dr Dragan Kostić, predsednik Ugovorne okružne komore Pirot i izvršni direktor Slobodne zone Pirot posetio je Privrednu komoru Barselone 9. marta 2018. godine i sastao  sa predstavnicima komore i udruženja mediteranskih privrednih komora (ASCAME).


Detaljnije ...

09/03/2018

Saradnja komora Pirota i Izmira

Saradnja komora Pirota i IzmiraPrivredna delegacija Pirota koju predvodi predsednik Ugovorne okružne privredne komore Pirot i izvršni direktor Slobodne zone Pirot dr Dragan Kostić tokom posete Izmiru sastala se 6. marta 2018. sa predsednikom Privredne komore Izmir, Ekremom Demirtasom. 


Detaljnije ...

06/03/2018

Delegacija Pirota u poseti Izmiru

Delegacija Pirota u poseti Izmiru
Privredna delegacija Pirota predvođena predsednikom Ugovorne okružne privredne komore Pirot i izvršnim direktorom Slobodne zone Pirot dr Draganom Kostićem, boravi u poseti Turskoj od 4. do 7. marta 2018. godine. 


Detaljnije ...

05/03/2018

Delegacija Komore na prijemu kod premijera Crne Gore

Delegacija Komore na prijemu kod premijera Crne GorePredsednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je 27. februara 2018. godine privrednu delegaciju Ugovorne okružne privredne komore Pirot, koju predvodi predsednik Komore i izvršni direktor Slobodne zone Pirot dr Dragan Kostić.


Detaljnije ...

27/02/2018

Poseta Privrednoj komori Crne Gore

Poseta Privrednoj komori Crne Gore
Privredna delegacija Ugovorne okružne privredne komore Pirot, predvođena predsednikom Komore i izvršnim direktorom Slobodne zone Pirot dr Draganom Kostićem, boravi u poseti Crnoj Gori od 25. do 28. februara 2018. godine. 


Detaljnije ...

26/02/2018

D-Company na sajmu u Hanoveru

D-Company na sajmu u Hanoveru
Član Ugovorne okružne privredne komore Pirot, preduzeće D-Company, ove godine po šesti put izlaže na sajmu Tire Technology koji se održava u Hanoveru (Nemačka) od 20 do 22. februara.


Detaljnije ...

22/02/2018

Dijalog Vlade i privrede za suzbijanje sive ekonomije

Dijalog Vlade i privrede za suzbijanje sive ekonomijePredsednik Ugovorne okružne privredne komore Pirot i izvršni direktor Slobodne zone Pirot dr Dragan Kostić i pomoćnik direktora Slobodne zone za marketing Aleksandar Simonović učestvovali su u Trećoj nacionalnoj konferenciji Vlade Srbije i privrede "Izlaz iz sive ekonomije", koja je održana 20.02.2018. u Palati Srbija u Beogradu.

Detaljnije ...

22/02/2018

Povezivanje potencijalnih partnera

Povezivanje potencijalnih partnera


Na inicijativu predstavnika Ambasade Srbije u Sofiji, Ugovorna okružna privredna komora Pirot organizovala je 12. februara u Sali Pirotskog upravnog okruga sastanak između potencijalnih partnera - budućih aplikanata iz Bugarske i sa teritorije Pirotskog upravnog okruga za učešće u Drugom pozivu u okviru Interreg-IPA Programa prekogranične saradnje Bugarska – Srbija 2014-2020.

Detaljnije ...

13/02/2018

O Komori u Ilustrovanoj politici

O Komori u Ilustrovanoj politici
Predsednik Ugovorne okružne privredne komore Pirot i izvršni direktor Slobodne zone Pirot dr Dragan Kostić intervjuisan je za 3080. izdanje lista Ilustrovana politika, objavljeno 6. februara 2018. godine.


Detaljnije ...

08/02/2018

Povezivanje privrednika Pirota i Bugarske

Povezivanje privrednika Pirota i BugarskeNa poziv Ugovorne okružne privredne komore Pirot, predstavnici Konfederacije industrijalaca i poslodavaca Bugarske (KRIB) izvršni direktor Dr Evgeniy Ivanov i potpredsednik Upravnog odbora (UO) Prof. Dr Nikolay Valkanov, posetili su Pirot u četvrtak, 01. februara 2018.


Detaljnije ...

01/02/2018

Potvrda saradnje sa Hotelom M

Potvrda saradnje sa Hotelom MPredsednik Ugovorne okružne privredne komore Pirot, dr Dragan Kostić, prisustvovao je 26.01.2018. obeležavanju jubileja kompanije Mladost-turist AD u Beogradu.Detaljnije ...

29/01/2018

Jačanje povezanosti nauke i privrede

Jačanje povezanosti nauke i privrede
Predsednik Ugovorne okružne privredne komore Pirot, dr Dragan Kostić, izabran je 26.01.2018. za člana Poslovnog saveta Fakulteta za primenjenu ekologiju Futura Univerziteta Singidunum u Beogradu


Detaljnije ...

29/01/2018

Preferencijalne cene smeštaja za članove Ugovorne okružne komore Pirot

Preferencijalne cene smeštaja za članove Ugovorne okružne komore Pirot
Ugovorna okružna privredna komora Pirot i Turističko preduzeće Mladost Turs AD Beograd (Hotel M) zaključili su Ugovor o pružanju hotelsko-ugostiteljskih usluga po preferencijalnim cenama.


Detaljnije ...

18/01/2018

Uspešna poslovna godina

Uspešna poslovna godina
Sednice Upravnog odbora i Skupštine Ugovorne okružne privredne komore Pirot održane su u petak, 12. januara 2018. u velikoj sali Pirotskog upravnog okruga.


Detaljnije ...

12/01/2018


ARHIVA AKTUELNOSTI

GODIŠNJI INFORMATOR
2021
UGOVORNO OKRUŽNE
PRIVREDNE KOMORE PIROT
GODIŠNJI INFORMATOR
2020
UGOVORNO OKRUŽNE
PRIVREDNE KOMORE PIROT
GODIŠNJI INFORMATOR
2019
UGOVORNO OKRUŽNE
PRIVREDNE KOMORE PIROT
GODIŠNJI INFORMATOR
10
UGOVORNO OKRUŽNE
PRIVREDNE KOMORE PIROT
GODIŠNJI INFORMATOR
9
UGOVORNO OKRUŽNE
PRIVREDNE KOMORE PIROT
GODIŠNJI INFORMATOR
8
UGOVORNO OKRUŽNE
PRIVREDNE KOMORE PIROT
GODIŠNJI INFORMATOR
7
UGOVORNO OKRUŽNE
PRIVREDNE KOMORE PIROT
GODIŠNJI INFORMATOR
6
UGOVORNO OKRUŽNE
PRIVREDNE KOMORE PIROT
GODIŠNJI INFORMATOR
5
UGOVORNO OKRUŽNE
PRIVREDNE KOMORE PIROT
GODIŠNJI INFORMATOR
4
UGOVORNO OKRUŽNE
PRIVREDNE KOMORE PIROT
GODIŠNJI INFORMATOR
3
UGOVORNO OKRUŽNE
PRIVREDNE KOMORE PIROT
GODIŠNJI INFORMATOR
2
UGOVORNO OKRUŽNE
PRIVREDNE KOMORE PIROT
GODIŠNJI INFORMATOR
1
UGOVORNO OKRUŽNE
PRIVREDNE KOMORE PIROT

INFOKOM 64
REGIONALNE PRIVREDNE KOMORE NIŠAVSKOG, PIROTSKOG I TOPLIČKOG UPRAVNOG OKRUGA


STATISTIČKI PRIVREDNI PODACI PIROTSKOG OKRUGA

STATISTIKA PLATA


osnovana je u skladu sa Zakonom o privrednim komorama, kao interesna, poslovno-stručna i neprofitna organizacija privrednih subjekata ...
2017 © PRIVREDNA KOMORA PIROT    All rights reserved.


Dizajn Sektor marketinga Slobodne zone PIROT